HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Új tanév elvtársi támogatással

Kisgazda 2008.09.04. 20:17

Az elmúlt évek folyamán a megszorítások által közel 40 milliárd forintot vontak ki a közoktatásból, amelynek következtében százával zártak be iskolákat, óvodákat és az év végéig közel 20 ezerrel is nőhet az elbocsátások száma.

A hazai közoktatás soha nem látott válságban van, a tanárok egzisztenciális problémákkal küzdenek, ami a minőség és a teljesítmény romlásával jár és az oktatási intézmények nagy részének állapota siralmas, mivel omló vakolat korszerűtlen elavult technológia jellemzi, így az iskola nem képes legalapvetőbb feladatát biztosítani a korszerű tudás megszerzését a versenyre épülő világban.

Az oktatási intézmények korszerűsítése technológiai fejlesztése miatt került meghírdetésre a már régóta indokolt iskolafejlesztési program, amelynek megvalósítását támogatjuk. De elvárnánk a kormányzattól azt, hogy az iskolafejlesztési program által odaítélt támogatások mértéke ne a polgármester pártkötődése döntse el, hanem a rászorultsági elv. Ugyanis az eddigi tapasztalatok alapján ellenzéki vezetésű települések csak minimális mértékben részesültek a fejlesztési támogatásból, míg a szocialista irányítás alatt lévő települések nagyságrendekkel nagyobb támogatásban részesülnek.

A Kisgazda Ifjúsági Tagozat elvárja a Gyurcsány-kormánytól az érintett szakmai és civil szervezetek bevonásával az oktatás területén tapasztalható áldatlan, kaotikus állapotok felszámolását és az iskolafejlesztési program által odaítélt támogatások esetén a rászoltsági elv érvényesülését!

Harangi Fülöp

KIT ügyvezető alelnöke

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr70648743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása