HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Aratónapi Gazda Fórum a búzatábla szélén

Kisgazda 2008.07.18. 17:44

A mezőgazdaság és a vidék jövője döntően attól függ, hogy a termőföld kinek a tulajdonában van, hogy kinek a kezébe kerül és hogy a közeljövőben milyen birtokszerkezet alakul ki. Ezért meg kell állítani a nagybirtok további terjeszkedését, máskülönben a kisbirtokosok munkalehetőség nélkül maradnak" - hangoztatta a fórum meghívott vendége, dr. Turi-Kovács Béla a Kisgazda Polgári Egyesület illetve Szövetség országos elnöke, országgyűlési képviselő

A Kisgazdák különösen veszélyesnek tartják, hogy a törvényben meghatározott elbirtoklási idő rövidesen lejár és azok, akik a szövetkezetből visszamaradt termőföldeket többnyire jogcím nélkül birtokolják, most elbirtoklásra kívánnak hivatkozni.

A Kisgazdák országos elnöke utalt a Szarvason, július 1.-én megtartott megyei elnökségi ülésen történt bejelentésekre, melyek szerint a kisgazdák Békés-, Csongrád,- és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben megszervezik a termőföld értékesítésének figyelését annak érdekében, hogy a jogszabályok megkerülésével, kijátszásával ne történjék termőföld értékesítés. A három megyében Vincze László regionális kisgazda vezető országgyűlési képviselő felügyeli és szervezi a termőföld értékesítésének törvényes körülményeit.

A Kisgazdák szervezetten kívánnak fellépni az ellen is, hogy a vasúti szárnyvonalak felszámolása után a kormány a VOLÁN vállalatokat is magánkézbe juttassa, mert ennek következtében a kistelepülések közlekedése a várható viteldíjemelésekkel ellehetetlenülne.

Ami pedig a napi aktualitásokat illeti a meggy és dinnye - és még ki tudja milyen soron következő "bomba" hatástalanítása egyre jobban az elbizonytalanodó agrártárca és kormányzati tevékenységre utal, melynek következményeként nagyszámú mezőgazdasági kistermelő és egyéni gazdálkodó tönkremenetele várható. Ezzel együtt folytatódik a vidéki gazdálkodók és elsősorban az ország keleti részének leszakadása, a családok elszegényedése.

FKGP szarvasi szervezete

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr55574691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joa Karó 2008.10.14. 21:37:52

Van mód a nyertes pályázatok KEDVEZŐ feltételű előfinanszírozására.
Elnyert összeg 80 %-a 1 héten belül!
Aki tud jobbat írjon!

Akit érdekel, kérjen infot a sator@netra.hu-n!

Joa Karó 2008.10.14. 21:38:45

fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtandó támogatás

67/2007. (VII. 26.) FVM rendelet
süti beállítások módosítása