HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Kinek az érdeke, hogy törvényesen lebonyolított közbeszerzésbõl országos botrány legyen?

Kisgazda 2009.11.17. 15:41

A szeptember végi képviselõ-testületi ülésen az interpellációk napirendi pontnál kért szót László Ferenc, az MSZP helyi elnöke. A szocialista elnök az egyik helyben is megjelenõ kereskedelmi lap cikke kapcsán kezdett erkölcsi kérdések feszegetésébe. Elmondta: „A Heti Hírek címû hetilap két tényfeltáró riportot is megjelentetett arról a beruházásról, amelyben állítólag a Duna Aszfalt Kft. tulajdonosi köre polgármester úrral rokonságot ápol, és elõször a Dózsa György utca felújítására 3 árajánlatkérés ment ki, ebbõl kettõ olyan cégnek, amelynek tulajdonosa polgármester úr rokonságába tartozik, illetve a vasútállomás elõtti tér felújítását is olyan cég nyerte, amelynek tulajdonosa polgármester úrral rokonságba került.
 
Kinek az érdeke, hogy törvényesen lebonyolított közbeszerzésbõl országos botrány legyen?
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Én a Dózsa György utcával kapcsolatos közbeszerzési dokumentumokat megnéztem a hivatalban, nyilvánvalóan azon közbeszerzési dokumentumok családfát nem igényelnek mellékelni, ezért kérem tiszteletteljesen polgármester urat, hogy ezekbõl a hírekbõl mi igaz, és ön mennyiben tartja ezt összeegyeztethetõnek, amennyiben ezek igazak?” – tette föl a kérdését László.

Dr. Czira Szabolcs megköszönte a képviselõ kérdését és elmondta, hogy igazából õ is a cikkek kapcsán szembesült azzal, hogy hány cége van a nászának, hozzátette, ha elmegy valakihez, találkozik vele, nem azt kérdezi, mennyi van a másik pénztárcájában. Majd dr. Czira Szabolcs tett fel kérdést, hogy mi lett volna a teendõ, esetleg meg kellett volna tiltsa a fiának a házasságot? A polgármester elmondta, hogy az újság azt is megírta, hogy kiváló minõségben k.szült el a Dózsa György út, s úgy vélte, akkor kell felemlíteni, ha probléma van a minõséggel.

Dr. Czira Szabolcs megjegyezte: „Önöknek helyben kell ügyeket kreálni, hiszen a pártjuk lopja az országot szét. A pártvezetõik az összes pénzt ellopják, a polgármesterek sorra buknak be, és most helyben valami ügyet kell csinálni. Nézze, én büszke vagyok ilyen emberre, hogy a nászom lett, nem tudtam, hogy milyen anyagi kondíciókkal, meg milyen cégekkel rendelkezik. Higgye el, hogy õ nem horpadt dobozokból szedte össze a vagyonát, hogy a konzervgyárban megnyomták a dobozt, és olcsón kivitette a fiához, vagy õ diszponálta kifele azokat az árukat, melyet a fia cégén keresztül értékesítettek. Õ felült a traktorra a rendszerváltás idején, az erdõt termelte ki, és ami kis pénzt összeszedett, csinált egy céget és magyar vállalkozó. Magyar vállalkozó, magyar cége van, magyar embereket foglalkoztat…”
 
A vasútállomás elõtti tér rendezésének projektnyitó sajtótájékoztatóján közös volt az öröm
 sajtótájékoztatóján közös volt az öröm
 
A városvezetõ hozzátette, mint idõközben megtudta, a szóban forgó cég immár Magyarország mellett Szerbiában és Romániában is dolgozott, majd kifejtette: „Profi cég, a legjobb ajánlatot adta. Ha ott lett volna a vasútállomás elõtti téren, hallhatta volna, hogy mit mond az alpolgármester úr, hogy nyilvános közbeszerzésen szerezték meg a vasútállomás elõtti teret. És sajnálatos módon nem jelentkeztek mások.”

A polgármester arra is rákérdezett, mi minosül rokoni kapcsolatnak, illetve, mivel õ, dr. Czira Szabolcs Pest megye 16-os számú v.laszt.kerület.nek országgyûlési képviselõje is, akkor a v.laszt.kerület más települ.sein sem vállalhat munkát a cég? A polgármester felsorolta, milyen bizottságokon és egyéb lépcsõfokokon megy végig egy közbeszerzésre benyújtott pályázat. Ezeknek õ egyiknek sem tagja, csak ha minden rendben lezajlott, akkor írja alá a szükséges papírokat. Dr. Czira Szabolcs elmondta, hogy a cég már több éve dolgozik a városban, akkor is pályáztak, amikor még László Ferenc is tagja volt a közbeszerzési bizottságnak és nyertek.

A polgármester hozzátette: „De ön a feladatát teljesíti, tehát én tudom, hogy önnek ki van adva, hogy országos ügyeket kell helyi dolgokból kreálni, és ezekkel az országos ügyekkel próbálják tompítani azt a tolvajlást, amit az MSZP megcsinált, és a lakossággal fizettetik meg.”

Az MSZP helyi elnöke reagálva az elmondottakra kifejtette, hogy szerinte célszerûbb lett volna, ha a polgármester azt teszi, hogy amikor kihirdetik az eredményt, rögtön tájékoztatja a testületet. László Ferenc hozzátette: „Mert így utólag a gyanú ott fog lebegni mindvégig az ügyeken.” A helyi ügyek kreálása kapcsán László azt mondta: „Ezek mind polgármester úrnak – én úgy gondolom – olyan csúsztatásai, olyan állítása, amivel próbálja ennek az ügynek az élét tompítani, semmiféle olyan kreálmány… itt tények vannak.”

A hallottak után dr. Czira Szabolcs úgy vélte, László Ferenc sem gondolja komolyan, hogy neki mit kellett volna tenni, megelõzni. Ez követõen a Kustár Tamás alpolgármestertõl kapott információk alapján arra kérte Lászlót, szidja meg a pártját is, mert egy állami megrendelésnél az Abony és Kocsér közötti útnál ugyanez a cég dolgozott. Majd elmondta, hogy szintén a szóban forgó cég végez tereprendezést, csatornavezetést és útépítést a kecskeméti Mercedes-gyárnál is. „A Mercedesnek megfelel, Nagykõrösnek nem? Vagy önnek nem felel meg azért, mert a nászom?” – kérdezte az MSZP helyi elnökétõl a polgármester, aki azt is elmondta, örül, hogy olyan magyar vállalkozóról van szó, aki tisztességgel, becsülettel szerezte meg cégeit, aki magyar embereknek ad munkát. A polgármester szerint ennek örülni kellene, és támogatásra lenne érdemes, de úgy látja, hogy az MSZP helyi elnöke errõl másként vélekedik.

   

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr411532007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása