HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Tanácskoztak a Dél-dunántúli Kisgazda Régió kisgazda vezetői

Kisgazda 2009.11.10. 02:43

A választási küzdelem előkészítésének jegyében a Dél-dunántúli kisgazda régió (Baranya, Fejér, Somogy és Tolna megyék) kisgazda vezetői Szekszárdon megbeszélést folytattak.

Számos olyan felszólalás volt, amely a mezőgazdaságból élők súlyos helyzetére mutatott rá. A dél-dunántúli tehéntartó gazdálkodók kétségbeesésükben már fontolgatják a tehenek levágását. A jelenlévő kisgazda vezetők elhatározták, hogy minden módon igyekeznek meggyőzni a tehéntartókat arról, hogy a választásokig hátralévő néhány hónapot át kell vészelni, az állatokat meg kell tartani.
A régióértekezleten követően megtartott fórumon Dr. Kövér László így nyilatkozott:
"a Jobbik be fog kerülni a parlamentbe, de remélem szóba sem kerül az, hogy a kormányzáshoz szükséges legyen az ő támogatásuk". A Fidesz választmányi elnöke szerint a szocialisták stratégiája a majdani mielőbbi visszatérésre irányul. Szavai szerint ennek része, hogy "úgy viselkednek, mint egy idegen megszálló hatalom visszavonulás közben: amit lehet, elrabolnak, ahová lehet, saját embereiket, ügynökeiket ültetik 6, 8, 10 éves megbízásokkal, hogy jelentős kártérítéseket kelljen fizetnünk.". Hangsúlyozta, hogy a Fidesznek minden szavazatra, minden mandátumra szükség van a kétharmados többséghez, hogy alapvető kérdések megoldásához is hozzákezdjen, és fel tudja függeszteni azok mentelmi jogát, akik felelősek azért, hogy idejutottunk.
Dr. Turi-Kovács Béla, a Kisgazdák elnöke felszólalásában elmondta, hogy a békéscsabai országos értekezlet határozatoknak megfelelően a sikeres választást követően a Kisgazdák azt kérik az új keresztény-nemzeti-polgári kormánytól, hogy az állami földek értékesítésének új szabályozásának kidolgozásáig rendeljen el moratóriumot, az új szabályozás pedig adjon biztosítékot arra, hogy a kis- és középbirtokosok földhöz juthassanak. Változatlan az a kisgazda kezdeményezés, hogy a magyar föld védelme érdekében kezdeményezni szükséges az Európai Uniónál, hogy a föld kerüljön ki a tőke szabad mozgásának szabályozása alól.

(kpe.hu összefoglaló az MTI és a fidesz.hu alapján)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr631514449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása