HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Ismét nagy sikert aratott a Helyi Musical Tarsulat

Kisgazda 2009.09.26. 00:22

Az egész ország által ismert sztárok mellett a Nagykőrösi Napok 2009 Kulturális és Életmód Fesztiválon felléptek a helyi tehetségek is. Szeptember 5-én már a kora esti órákban beindultak a főprodukciók a színpadon. Fél héttől a Dupla Kávé mulatós produkciója vette kezdetét, utána Szőke András önálló stand up comedy műsorával szórakoztatta a nagy létszámú közönséget. Az esti főprodukcióban az Arany János Kulturális Központ Musical Társulata mutatkozott be, amely fél kilenctől a Rómeó és Júlia és Abba Mánia című musical show műsort adta elő. Az előadás színvonala és sikeressége megkérdőjelezhetetlen. Kiss Zsolttal, az AJKK Musical Társulat vezetőjével beszélgettünk a társulat megalakulásáról, a Nagykőrösi Napok előkészületeiről és a sikeres előadásról.  
 
ISMÉT NAGY SIKERT ARARTOTT A HELYI MUSICAL TÁRSULAT
 

  kezdeményezésedre jött létre az Arany János Kulturális Központ Musical Társulata. Honnan jött az ötlet, hogy megalakítsd ezt a csoportot?
Mivel nem tudtam elhelyezkedni nagyobb színházakhoz, úgy gondoltam, hogy létrehozom a saját musical estemet, így különböző musical dalokhoz írtam egy kerek történetet.

Hogyan toboroztál szereplőket a társulathoz?
Az összes nagykőrösi iskolába elküldtem egy felhívást. Szerencsére a helyi tehetségek szép számban jelentkeztek és gyakorlatilag innentől megalakult a nagykőrösi musical társulat, amit ma már Arany János Kulturális Központ Musical Társulatának hívunk. Nagy büszkeséggel elmondhatom, hogy jelenleg 30 fővel működünk.

Melyik volt a Társulat eddigi legnagyobb sikere?
Idén mutattuk be A dzsungel könyve című előadást, ami hang- és fénytechnikailag is teljesen tökéletes volt.

Hogyan készült az AJKK MUSICAL TÁRSULATA a Nagykőrösi Napokra?
Fantasztikus szorgalommal és megújult erővel készültünk erre a nagy volumenű produkcióra. Megtiszteltetés számunkra, hogy ilyen nagy feladattal bízott meg minket a Kulturális Központ vezetősége. Köszönjük szépen!

Milyen hangulatban teltek a próbák?
A próbák jó hangulatban teltek, igazi színházi körülmények között folytak, ugyanis a darabot két külön teremben próbáltuk. Az egyik teremben a tánc - koreográfiákat, a másikban pedig a jeleneteket és a dalokat vettük végig. Itt szeretném megemlíteni három csodaszép és tehetséges lány nevét, akiknek nagyon sokat köszönhetek. Hugyecz Reni, Palotai Reni és Gönczi Viki, ők hárman készítették a darab koreográfiáját. Nagyon örülök annak, hogy hihetetlen erővel és lelkesedéssel dolgozták ki az irigylésre méltó koreográfiákat. Köszönöm Lányok! Természetesen vendég színészek is szerepeltek a darabban: Józsa Annamária, Ragályi Viktor és Sőreg Csaba.

Hogyan értékeled a produkciót, milyen volt a közönség visszajelzése?
A produkciót így látatlanban nem nagyon tudom értékelni, viszont amit visszahallottam, az fantasztikusan jó. A közönség igazából most az én szemem, és ebből ítélve jól sikerült a darab. Én csak annyit tudok mondani, hogy amilyen kevés időnk volt rá, annál nagyobb bedobással készült az egész csapat, és meg lett az eredménye, ami nem más, mint a taps és a gratuláció. És ezúton szeretném megköszönni az AJKK dolgozóinak és igazgatónőjének, hogy bíztak bennem, segítettek amiben tudtak és lehetőséget adtak arra, hogy jól sikerüljön a darab.

Mindkét nap részt vettél a Nagykőrösi Napokon, hogy érezted magad?
Teljesen lenyűgözött! Őszintén szólva úgy éreztem magam, mintha külföldön lennék, nagyon jók voltak a programok! Nekem főleg a Bon-bon tetszett, mert nekem példaképem Szolnoki Péter.

Hol és mikor csatlakozhatnak az érdeklődők az AJKK Musical Társulatához?
2009. szeptember 17-én lesz egy meghallgatás 16 órai kezdettel az AJKK dísztermében. Sok szeretettel várok mindenkit! Ha erre nem tudnak eljönni, szeptember végéig minden csütörtökön 17-19 óráig be lehet jönni a foglalkozásra, ami szintén az AJKK dísztermében van.

Mit tudhatunk az AJKK Musical Társulat jövőbeli terveiről?
Szintén megtisztelő, hogy idén szerepet vállalhatunk a mesebérletben, ahol a Szolnoki Thália Színház és Ifjúsági Színpad két produkcióján kívül mi is két előadással készülünk: az Aprajafalva története címmel zenés mesejátékot és A Hercegnő és a Koboldok címmel mese musicalt adunk elő.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr741407743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása